Imate vprašanje? Pokličite nas na +386 30 919 555 vsak delavnik med 9 in 16 uro ali, nam pišite na info@biopark.si
BREZPLAČNA DOSTAVA nad 30 €
BREZPLAČNA DOSTAVA nad 30 €
BREZPLAČNA DOSTAVA nad 30 €
Search
Close this search box.
list ico

SODASAN-EKOLOŠKI PRAŠEK ZA POSODO 2 KG

Ekološki prašek za pomivanje posode v pomivalnem stroju.

12,60 

11 na zalogi

-
+
ZNAMKA:
KATEGORIJE: ,
Vrsta izdelka

11 na zalogi

-
+

OPIS PRODUKTA

Ekološki prašek za pomivanje posode v pomivalnem stroju, 2 kg škatla.

 

Brez škodljivih fosfatov, derivatov nafte, encimov ali sestavin, ki sproščajo klor, ki se pojavljajo v običajnih detergentih.
Vsebuje ekološko neškodljive perikarbonate, silikate in citrate.

Kako sestavine delujejo:

Silikati so alkalni in imajo dvojno delovanje – ko pridejo v stik z maščobo na posodi, jo saponifirajo (kot pri izdelavi mil) in obenem pomagajo raztapljati trdne delce nečistoč.
Natrijev perkarbonat sprošča kisik med pomivanjem v stroju in to še dodatno olajša čiščenje.
Natrijev citrat pa deluje kot mehčalec vode in služi kot zamenjava škodljivih fosfatov. Kljub temu je potrebno redno skrbeti za zadostno količino tekočine za izpiranje ter soli v vašem pomivalnem stroju, da se prepreči nalaganje vodnega kamna na posodi.
Zaradi sestave je prašek za pomivanje posode zelo alkalen in dražeč do kože in sluznic.
Zato je shranjen v posodi, ki je otroci ne morejo odpreti. (konvencionalni praški so manj alkalni, vendar zato vsebujejo encime, ki rušijo naravno ravnovesje v okolju.)
OPOZORILA: Nevarno. Povzroča draženje kože. Povzroča hudo draženje oči. Hraniti zunaj dosega otrok. Ne vdihavati prahu/dima/plina/meglice/hlapov/razpršila.Nositi zaščitne rokavice/zaščitno obleko/zaščito za oči/zaščito za obraz. PRI ZAUŽITJU: ob slabem počutju pokličite CENTER ZA ZASTRUPITVE ali zdravnika. PRI STIKU S KOŽO: umiti z veliko mila in vode. PRI VDIHAVANJU: prenesti žrtev na svež zrak in jo pustiti počivati v položaju, ki olajša dihanje. PRI STIKU Z OČMI: previdno izpirajte z vodo nekaj minut. Odstranite kontaktne leče, če jih imate in če to lahko storite brez težav. Nadaljujte z izpiranjem.

Sestavine INCI:Trisodium Citrate, Sodium Carbonate, Silicate, Sodium Percarbonate, nonionic Surfactant, Aqua, natural perfume oil, citral.

CERTIFIKATI: Eco Garantie, Vegan

SORODNI PRODUKTI

54,90 

32 na zalogi

-
+

5,90 

1 na zalogi

94,90 

16 na zalogi

-
+

4,60 

61 na zalogi

-
+