Imate vprašanje? Pokličite nas na +386 30 919 555 vsak delavnik med 9 in 16 uro ali, nam pišite na info@biopark.si
BREZPLAČNA DOSTAVA nad 30 €
BREZPLAČNA DOSTAVA nad 30 €
BREZPLAČNA DOSTAVA nad 30 €
Search
Close this search box.
list ico

Biopark, Eterično olje limeta, 10 ml

Limeta je manjše zimzeleno drevo z belimi cvetovi, ostrimi trni in kislimi sadeži, ki po obliki spominjajo na limone. Sadeži so zelene barve tako zunaj kot znotraj. Uspeva v toplih krajih, še posebej v Italiji, Indiji in južni Ameriki. V starih časih so limete pogosto uživali mornarji na dolgih potovanjih, da bi se zaščitili pred skorbutom, ker vsebujejo veliko vitamina C. Limeto uporabljajo za dodajanje arome v proizvodnji pijač, kot je kola ter v parfumeriji.

 

5,60 

71 na zalogi

-
+
KATEGORIJE: ,
Vrsta izdelka

Nota eteričnega olja

Vonj

,

71 na zalogi

-
+

OPIS PRODUKTA

Eterično olje limeta, hladno stiskano, 10 ml.

Proizvajalec: Biopark Cosmetics

Poreklo: Italija.

Namen uporabe: Za odišavljanje prostorov s pomočjo izparilnika.

Opis in uporaba: Hladno stisnjeno iz surove lupine limet. Je zeleno rumene barve in ima zelo svež, kislo sladek vonj, značilen za citruse. V aromaterapiji ga že dolgo uporabljajo za poživljanje in dvig razpoloženja. Deluje tudi astringentno, zato ga uporabljajo v izdelkih za nego nečiste, mastne in aknaste kože. Kožo tonizira in je koristno v negi proti celulitu.

Olja, s katerimi ga lahko mešamo: himalajska cedra, pelargonija, grenivka, sivka, limona, mandarina, neroli, muškatni orešek, sladka pomaranča, palmarosa, vrtnica, rožmarin, palisander, tangerina, vetiver, ylang ylang.

Zanimivosti: Limeta je manjše zimzeleno drevo z belimi cvetovi, ostrimi trni in kislimi sadeži, ki po obliki spominjajo na limone. Sadeži so zelene barve tako zunaj kot znotraj. Uspeva v toplih krajih, še posebej v Italiji, Indiji in južni Ameriki. V starih časih so limete pogosto uživali mornarji na dolgih potovanjih, da bi se zaščitili pred skorbutom, ker vsebujejo veliko vitamina C. Limeto uporabljajo za dodajanje arome v proizvodnji pijač, kot je kola ter v parfumeriji.

Opozorila: Pred uporabo natančno preberite etiketo in upoštevajte navodila za uporabo! Samo za zunanjo uporabo, ni za uživanje. Ni toksično ali dražeče. Na kožo ne nanašajte nerazredčenega. Odsvetujemo uporabo v času nosečnosti. Je fototoksično, zato ga ne nanašamo pred izpostavljanjem kože direktni sončni svetlobi.

Sestava: Citrus aurantifolia.

 • Vegan – Ne vsebuje sestavin živalskega izvora

Embalaža: Eterična olja Biopark Cosmetics so v posebnem črno vijoličnem steklu (Violet glass), ki jih izjemno ščiti pred vstopom dnevne svetlobe, česar druga stekla temne barve ne zmorejo. Rastline svetlobo potrebujejo za rast in razvoj – ko pa dosežejo zrelost, se na svetlobi prične proces razkrajanja. Zato je za izdelke vrhunske kvalitete pomembna tudi vrhunska embalaža. Naše embalaže prepuščajo izključno vijolično svetlobo, ki jo rastlinska eterična olja v notranjosti potrebujejo, da ostajajo enake kvalitete na dolgi rok in ohranijo vso svojo bio energijo.[vc_custom_heading heading_semantic=”h5″ text_size=”h6″ text_space=”fontspace-641417″ text_weight=”900″ text_transform=”uppercase”]Zakonska opozorila:[/vc_custom_heading]Označevanje snovi: Skladno z Uredbo (EC) št. 1272/2008 (CLP)

Piktogram:

Opozorilna beseda: NEVARNO

Stavki o nevarnosti:

 • H226 Vnetljiva tekočina in hlapi.
 • H304 Pri zaužitju in vstopu v dihalne poti je lahko smrtno.
 • H315 Povzroča draženje kože.
 • H317 Lahko povzroči alergijski odziv kože.
 • H411 Strupeno za vodne organizme, z dolgotrajnimi učinki.

Previdnostni stavki:

 • P210 Hraniti ločeno od vročine, vročih površin, isker, odprtega ognja in drugih virovvžiga. Kajenje prepovedano.
 • P273 Preprečiti sproščanje v okolje.
 • P280 Nositi zaščitne rokavice/zaščitno obleko/zaščito za oči/zaščito za obraz.
 • P301+P310 PRI ZAUŽITJU: Takoj pokličite CENTER ZA ZASTRUPITVE/zdravnika.
 • P302+P352 PRI STIKU S KOŽO: Umiti z veliko vode.
 • P501 Odstraniti vsebino/posodo v skladu z nacionalnimi predpisi.

Dodatni stavki o nevarnosti:

 • Ni dodatnih stavkov o nevarnosti.

SORODNI PRODUKTI

54,90 

32 na zalogi

-
+

5,90 

1 na zalogi

94,90 

18 na zalogi

-
+

4,60 

80 na zalogi

-
+