Imate vprašanje? Pokličite nas na +386 30 919 555 vsak delavnik med 9 in 16 uro ali, nam pišite na info@biopark.si
BREZPLAČNA DOSTAVA nad 30 €
BREZPLAČNA DOSTAVA nad 30 €
BREZPLAČNA DOSTAVA nad 30 €
Search
Close this search box.
list ico

Biopark, Eterično olje lovor, 10 ml

Lovor je zimzeleno drevo, ki lahko zrase do 20m visoko in ima temno zelene svetleče liste in črne jagode. Eterično olje lovora je bilo zelo popularno pri Rimljanih, ki so imeli lovor za simbol modrosti, miru in zaščite. Latinsko ime izhaja iz besede “Laudis”, kar pomeni slaviti, zato so tudi zmagovalcem na Olimpijskih igrah okoli vratu dali venec iz lovorovih listov. Tudi Julij Cezar je nosil krono iz lovorovih listov. Lovorovo eterčno olje se je v zgodovini pogosto uporabljalo kot pomoč pri revmi, bolečih mišicah, prehladih, gripi, težavah z zobmi in kožnimi vnetji. Včasih so ga lovorove liste namakali v rumu, od tod angleško ime “Bay Rum”, ki so ga uporabljali kot tonik za lasišče ali telo.

5,90 

21 na zalogi

-
+
KATEGORIJE: ,
Vrsta izdelka

Nota eteričnega olja

Vonj

,

21 na zalogi

-
+

OPIS PRODUKTA

Eterično olje lovor, 10ml

Proizvajalec: Biopark Cosmetics

Poreklo: Indija

Namen uporabe: Za odišavljanje prostorov s pomočjo izparilnika.

Opis in uporaba: Pridobljeno s parno destilacijo listov lovora. Je bledo zelene do oranžno rjave barve in ima globok, sladko pikanten, svež vonj, ki nekoliko spominja na nageljnove žbice. Zelo je popularno pri izdelavi moških parfumov in kozmetike, še posebej, ker lahko pomaga pri negi razdražene kože po britju in nečistočah na koži. Lahko se ga tudi doda masažnim oljem ali v kopel za sproščujoči učinek. Dodaja se ga tudi v šampone in druge izdelke za nego las, namenjene proti izpadanju las. Zaradi adstringentnega učinka je dobrodošel tudi v kozmetičnih izdelkih za toniziranje kože.

Olja, s katerimi ga lahko mešamo: evkaliptus, sivka, pelargonija, rožmarin, timijan, cedra, koriander, ingver, brinove jagode, limona, pomaranča, vrtnica in ylang ylang.

Zanimivosti: Lovor je zimzeleno drevo, ki lahko zrase do 20m visoko in ima temno zelene svetleče liste in črne jagode. Eterično olje lovora je bilo zelo popularno pri Rimljanih, ki so imeli lovor za simbol modrosti, miru in zaščite. Latinsko ime izhaja iz besede “Laudis”, kar pomeni slaviti, zato so tudi zmagovalcem na Olimpijskih igrah okoli vratu dali venec iz lovorovih listov. Tudi Julij Cezar je nosil krono iz lovorovih listov. Lovorovo eterčno olje se je v zgodovini pogosto uporabljalo kot pomoč pri revmi, bolečih mišicah, prehladih, gripi, težavah z zobmi in kožnimi vnetji. Včasih so ga lovorove liste namakali v rumu, od tod angleško ime “Bay Rum”, ki so ga uporabljali kot tonik za lasišče ali telo.

Opozorila: Pred uporabo natančno preberite etiketo in upoštevajte navodila za uporabo! Samo za zunanjo uporabo, ni za uživanje. Na kožo ne nanašajte nerazredčenega. Odsvetujemo uporabo v času nosečnosti.

Sestava: Laurus Nobillis

 • Vegan – Ne vsebuje sestavin živalskega izvora

Embalaža: Eterična olja Biopark Cosmetics so v posebnem črno vijoličnem steklu (Violet glass), ki jih izjemno ščiti pred vstopom dnevne svetlobe, česar druga stekla temne barve ne zmorejo. Rastline svetlobo potrebujejo za rast in razvoj – ko pa dosežejo zrelost, se na svetlobi prične proces razkrajanja. Zato je za izdelke vrhunske kvalitete pomembna tudi vrhunska embalaža. Naše embalaže prepuščajo izključno vijolično svetlobo, ki jo rastlinska eterična olja v notranjosti potrebujejo, da ostajajo enake kvalitete na dolgi rok in ohranijo vso svojo bio energijo.[vc_custom_heading heading_semantic=”h5″ text_size=”h6″ text_space=”fontspace-641417″ text_weight=”900″ text_transform=”uppercase”]Zakonska opozorila:[/vc_custom_heading]Označevanje snovi: Skladno z Uredbo (EC) št. 1272/2008 (CLP)

Piktogram:

Opozorilna beseda: NEVARNO

Stavki o nevarnosti:

 • H304 Pri zaužitju in vstopu v dihalne poti je lahko smrtno.
 • H317 Lahko povzroči alergijski odziv kože.
 • H319 Povzroča hudo draženje oči.
 • H351 Sum povzročitve raka.
 • H411 Strupeno za vodne organizme, z dolgotrajnimi učinki.

Previdnostni stavki:

 • P261 Preprečiti vdihavanje prahu/dima/plina/meglice/hlapov/razpršila.
 • P280 Nositi zaščitne rokavice/zaščitno obleko/zaščito za oči/zaščito za obraz.
 • P301+P310 PRI ZAUŽITJU: Takoj pokličite CENTER ZA ZASTRUPITVE/zdravnika.
 • P302+P352 PRI STIKU S KOŽO: Umiti z veliko vode.
 • P305 + P351 + P338 PRI STIKU Z OČMI: previdno izpirajte z vodo nekaj minut. Odstranite
  kontaktne leče, če jih imate in če to lahko storite brez težav. Nadaljujte z izpiranjem.
 • P501 Odstraniti vsebino/posodo v skladu z nacionalnimi predpisi.

Dodatni stavki o nevarnosti:

 • Ni dodatnih stavkov o nevarnosti.

SORODNI PRODUKTI

54,90 

27 na zalogi

-
+

94,90 

11 na zalogi

-
+

4,60 

80 na zalogi

-
+