Imate vprašanje? Pokličite nas na +386 30 919 555 vsak delavnik med 9 in 16 uro ali, nam pišite na info@biopark.si
BREZPLAČNA DOSTAVA nad 30 €
BREZPLAČNA DOSTAVA nad 30 €
BREZPLAČNA DOSTAVA nad 30 €
Search
Close this search box.
list ico

Biopark, Eterično olje vanilija – absolut, 5 ml

Vanilija je plezalka, ki zraste do 25 m visoko in najbolje uspeva v Mexicu in sosednih državah. Ima globoke, dišeče, trobentaste cvetove, ki jih v naravi oprašujejo kolibriji, kadar jo gojijo, pa jih ročno oprašujejo. Obirajo še zelene stroke, ki jih fermentirajo in posušijo, da dobijo temno rjave, močno dišeče vanilijeve stroke.

9,90 

28 na zalogi

-
+
KATEGORIJE: ,
Vrsta izdelka

Nota eteričnega olja

Vonj

,

28 na zalogi

-
+

OPIS PRODUKTA

Eterično olje (absolut) vanilije 10%, 5 ml

Proizvajalec: Biopark Cosmetics

Poreklo: Indija.

Namen uporabe: Za odišavljanje prostorov s pomočjo izparilnika.

Opis in uporaba: Pridobljeno iz suhih strokov vanilije z ekstrakcijo. Je zlato rumene barve in ima bogat, sladek vonj po vaniliji. Čisto olje je izvrstne kvalitete in ima zelo visoko ceno, zato ga ponujamo razredčenega v jojobinem olju, kar pa ne zmanjša njegovih lastnosti ali kvalitete vonja. Deluje antioksidantno, sprošča, zbuja dobro voljo, pomaga pri stresu, razdraženosti in depresiji. S pridom se uporablja tudi pri bolnikih z rakom. Zanimiv je njen učinek kot afrodiziak, saj njen vonj vsebuje podobne sestavine kot človeški feromoni in se lahko z njimi kemično poveže, ko ga vdihnemo.

Olja, s katerimi ga lahko mešamo: benzoin, bergamotka, bosvelija, jasmin, limona, mandarina, pomaranča, pačuli, vrtnica, sandalovina, vetiver, ylang ylang, neroli, kamilica, sivka.

Zanimivosti: Vanilija je plezalka, ki zraste do 25 m visoko in najbolje uspeva v Mexicu in sosednih državah. Ima globoke, dišeče, trobentaste cvetove, ki jih v naravi oprašujejo kolibriji, kadar jo gojijo, pa jih ročno oprašujejo. Obirajo še zelene stroke, ki jih fermentirajo in posušijo, da dobijo temno rjave, močno dišeče vanilijeve stroke.

Opozorila: Pred uporabo natančno preberite etiketo in upoštevajte navodila za uporabo! Samo za zunanjo uporabo, ni za uživanje. Na kožo ne nanašajte nerazredčenega. Ni toksično ali dražeče. Odsvetujemo uporabo v času nosečnosti.

Sestava: Vanilla planifolia, Simmondsia chinenis.

  • Vegan – Ne vsebuje sestavin živalskega izvora

Embalaža: Eterična olja Biopark Cosmetics so v posebnem črno vijoličnem steklu (Violet glass), ki jih izjemno ščiti pred vstopom dnevne svetlobe, česar druga stekla temne barve ne zmorejo. Rastline svetlobo potrebujejo za rast in razvoj – ko pa dosežejo zrelost, se na svetlobi prične proces razkrajanja. Zato je za izdelke vrhunske kvalitete pomembna tudi vrhunska embalaža. Naše embalaže prepuščajo izključno vijolično svetlobo, ki jo rastlinska eterična olja v notranjosti potrebujejo, da ostajajo enake kvalitete na dolgi rok in ohranijo vso svojo bio energijo.[vc_custom_heading heading_semantic=”h5″ text_size=”h6″ text_space=”fontspace-641417″ text_weight=”900″ text_transform=”uppercase”]Zakonska opozorila:[/vc_custom_heading]Označevanje snovi: Skladno z Uredbo (EC) št. 1272/2008 (CLP)

Piktogram:

Opozorilna beseda: POZOR!

Stavki o nevarnosti:

  • H317 Lahko povzroči alergijski odziv kože.

Previdnostni stavki:

  • P302 + P352 PRI STIKU S KOŽO: umiti z veliko mila in vode.
  • P333 + P313 Če nastopi draženje kože ali se pojavi izpuščaj: poiščite zdravniško pomoč/oskrbo.
  • P501 Odstraniti vsebino/posodo skladno z veljavno zakonodajo. Embalažo lahko vrnete prodajalcu.

Dodatni stavki o nevarnosti:

  • Ni dodatnih stavkov o nevarnosti.

SORODNI PRODUKTI

54,90 

32 na zalogi

-
+

5,90 

1 na zalogi

94,90 

16 na zalogi

-
+

4,60 

61 na zalogi

-
+