Imate vprašanje? Pokličite nas na +386 30 919 555 vsak delavnik med 9 in 16 uro ali, nam pišite na info@biopark.si
BREZPLAČNA DOSTAVA nad 30 €
BREZPLAČNA DOSTAVA nad 30 €
BREZPLAČNA DOSTAVA nad 30 €
Search
Close this search box.
list ico

Biopark, Lotusov cvet v prahu, 100g

Mleti sušeni lotosovi cvetovi. V Indiji ena najbolj svetih rož, kar se tiče duhovnega razvoja. Vsebuje linolno kislino, proteine, fosfor, železo ter vitamina B in C. Lotusov cvet je po celem svetu simbol ženstvenosti, razvoja in moči.

7,60 

238 na zalogi

-
+
KATEGORIJE: ,

238 na zalogi

-
+

OPIS PRODUKTA

Lotusov cvet v prahu, 100g

Proizvajalec: Biopark Cosmetics

Poreklo: Indija.

Opis: Mleti sušeni lotosovi cvetovi. V Indiji ena najbolj svetih rož, kar se tiče duhovnega razvoja. Vsebuje linolno kislino, proteine, fosfor, železo ter vitamina B in C. Lotusov cvet je po celem svetu simbol ženstvenosti, razvoja in moči.

Delovanje: V Ayurvedski kozmetiki se pogosto uporablja za nego obraza zaradi svojega pomirjevalnega in hladilnega učinka. Pomagal naj bi izboljšati teksturo in splošno zdravje kože. Nežno in globinsko čisti, obenem pa nudi antioksidantno zaščito. Kožo osveži ter deluje adstringentno, zaradi česar je po uporabi napeta, gladka in sijoča. Kožo tonizira, pomaga vzpostaviti ravnovesje in ji pomaga pri naravni regeneraciji. Osebe s problematično kožo cenijo njegovo pomoč pri aknah in ogrcih.

Navodilo za uporabo: Zaradi močnih sposobnosti se lotusov prah uporablja največ v 10% koncentracijah. Priporočamo mešanje z drugimi rastlinskimi prahi ali glinami, kot je npr. bela glina Kaolin, Neem prah itd.  V kolikor vas po nanosu koža peče ali skeli, ga takoj izperite. Priporočamo test na majhnem predelu kože (notranja stran podlahti) pred prvo uporabo na obrazu.

Nega kože: Zmešajte prah z glino in/ali drugimi naravnimi prahi. Dodajte toplo vodo ali hidrolat (pri suhi koži lahko dodate nekaj vašega najljubšega olja), da nastane primerna pasta. Nanesite na očiščeno kožo, izogibajte se predelu okoli oči. Pustite delovati do 15 minut (če niste dodali olja, se bo zmes pričela sušiti), sperite s toplo vodo ter nadaljujte nego s tonikom /hidrolatom in vlažilno kremo ali oljem.

Opozorilo: Na kožo ne nanašajte nerazredčenega. Uporabite do 10% koncentracijo. Pri pripravi rastlinskih prahov in glin ne uporabljajte izdelkov iz kovine (žličke, posode,…), ker lahko reagirajo s kovinskim materialom in se kemično spremenijo. Najbolje je uporabiti izdelke iz lesa ali keramike.

Sestavine INCI: Nelumbo nucifera

  • Vegan – Ne vsebuje sestavin živalskega izvora

Embalaža: Za izdelke Biopark Cosmetics uporabljamo preverjeno embalažo vrhunske kakovosti, certificirano primerno za živila in kozmetiko. Tako ostaja vsebina nespremenjena, zaščitena in visoke kakovosti. Embalaža se izdeluje v Sloveniji.

SORODNI PRODUKTI

54,90 

34 na zalogi

-
+

5,90 

2 na zalogi

-
+

94,90 

23 na zalogi

-
+

4,60 

47 na zalogi

-
+