Imate vprašanje? Pokličite nas na +386 30 919 555 vsak delavnik med 9 in 16 uro ali, nam pišite na info@biopark.si
BREZPLAČNA DOSTAVA nad 30 €
BREZPLAČNA DOSTAVA nad 30 €
BREZPLAČNA DOSTAVA nad 30 €
Search
Close this search box.
list ico

Biopark, Eterično olje Balzam Tolu, 10 ml

Drevo balzama je doma v Južni Ameriki. Ime Tolu je dobilo po starodavnem mestu ob Karibskem morju. Zraste do 35 m visoko, naredi bele cvetove in stroke krilatih semen. Zaradi sladkega okusa ga pogosto uporabljajo pri izdelavi sirupov proti kašlju, pijač, bombonov in žvečilnh gumijev. V Južni Ameriki pa so ga tradicionalno uporabljali pri prehladu in pljučnih obolenjih, glavobolu, revmatizmu, čirih, ranah in ginekoloških obolenjih.

5,30 

37 na zalogi

-
+
KATEGORIJE: ,
Vrsta izdelka

Nota eteričnega olja

Vonj

, ,

37 na zalogi

-
+

OPIS PRODUKTA

Eterično olje Balzama Tolu, 10 ml.

Proizvajalec: Biopark Cosmetics

Poreklo: Peru.

Namen uporabe: Za odišavljanje prostorov s pomočjo izparilnika.

Opis in uporaba: Pridobljeno s parno destilacijo balzamove smole. Ima sladek, nežen vonj, ki spominja na cimet in vanilijo. Pomaga pri vnetjih kože ali sluznice, koristen je za nego lasišča proti prhljaju, intimno nego ter kot naravna vonjava za kozmetične izdelke.

Olja, s katerimi ga lahko mešamo: ylang-ylang, pačuli, petigrain, sandalovina, vrtnica, zeliščna olja, cvetlični vonji.

Zanimivosti: Drevo balzama je doma v Južni Ameriki. Ime Tolu je dobilo po starodavnem mestu ob Karibskem morju. Zraste do 35 m visoko, naredi bele cvetove in stroke krilatih semen. Balzamovo smolo pridobivajo tako, da v lubje naredijo več zarez ter počakajo, da se izcedi. Drevo mora biti za to staro vsaj 20 let in letno iz enega drevesa pridobijo le 3 kg smole. Zaradi sladkega okusa ga pogosto uporabljajo pri izdelavi sirupov proti kašlju, pijač, bombonov in žvečilnh gumijev. V Južni Ameriki pa so ga tradicionalno uporabljali pri prehladu in pljučnih obolenjih, glavobolu, revmatizmu, čirih, ranah in ginekoloških obolenjih.

Opozorila: Pred uporabo natančno preberite etiketo in upoštevajte navodila za uporabo! Samo za zunanjo uporabo, ni za uživanje. Na kožo ne nanašajte nerazredčenega. Lahko povzroči preobčutljivost kože pri določenih ljudeh. Ni toksično ali dražeče. Odsvetujemo uporabo v času nosečnosti.

Sestava: Myroxylon balsamum.

 • Vegan – Ne vsebuje sestavin živalskega izvora

Embalaža: Eterična olja Biopark Cosmetics so v posebnem črno vijoličnem steklu (Violet glass), ki jih izjemno ščiti pred vstopom dnevne svetlobe, česar druga stekla temne barve ne zmorejo. Rastline svetlobo potrebujejo za rast in razvoj – ko pa dosežejo zrelost, se na svetlobi prične proces razkrajanja. Zato je za izdelke vrhunske kvalitete pomembna tudi vrhunska embalaža. Naše embalaže prepuščajo izključno vijolično svetlobo, ki jo rastlinska eterična olja v notranjosti potrebujejo, da ostajajo enake kvalitete na dolgi rok in ohranijo vso svojo bio energijo.[vc_custom_heading heading_semantic=”h5″ text_size=”h6″ text_space=”fontspace-641417″ text_weight=”900″ text_transform=”uppercase”]Zakonska opozorila:[/vc_custom_heading]Označevanje snovi: Skladno z Uredbo (EC) št. 1272/2008 (CLP)

Piktogram:Opozorilna beseda: POZOR!

Stavki o nevarnosti:

 • H302 Zdravju škodljivo pri zaužitju.
 • H317 Lahko povzroči alergijski odziv kože.
 • H411 Strupeno za vodne organizme, z dolgotrajnimi učinki.

Previdnostni stavki:

 • P261 Preprečiti vdihavanje prahu/dima/plina/meglice/hlapov/razpršila.
 • P273 Preprečiti sproščanje v okolje.
 • P280 Nositi zaščitne rokavice/zaščitno obleko/zaščito za oči/zaščito za obraz.
 • P301+P312 PRI ZAUŽITJU: Ob slabem počutju pokličite CENTER ZA ZASTRUPITVE/zdravnika.
 • P302+P352 PRI STIKU S KOŽO: Umiti z veliko vode.
 • P501 Odstraniti vsebino/posodo v skladu z nacionalnimi predpisi.

Dodatni stavki o nevarnosti:

 • Ni dodatnih stavkov o nevarnosti.

SORODNI PRODUKTI

54,90 

32 na zalogi

-
+

5,90 

1 na zalogi

94,90 

18 na zalogi

-
+

4,60 

80 na zalogi

-
+