Imate vprašanje? Pokličite nas na +386 30 919 555 vsak delavnik med 9 in 16 uro ali, nam pišite na info@biopark.si
BREZPLAČNA DOSTAVA nad 30 €
BREZPLAČNA DOSTAVA nad 30 €
BREZPLAČNA DOSTAVA nad 30 €
Search
Close this search box.
list ico

Biopark, Eterično olje ingver, 5 ml

Ingver je trajnica, ki zraste do enega metra visoko, uporabljamo pa njegovo korenino, ki se razvije v značilne gomoljaste odebelitve, s katerimi ga lahko razmnožujemo. Tradicionalno se uporablja tudi kot afrodiziak in proti občutkom tesnobe in depresije. Izvira iz Indije in se tam ter na Kitajskem uporablja že skoraj 5000 let. Razširil se je po Aziji in Evropi in imel v srednjeveških časih izredno visoko ceno. Je prva orientalska začimba, ki se je začela gojiti v Ameriki in se nato uvažala v Evropo.

8,90 

40 na zalogi

-
+
KATEGORIJE: ,
Vrsta izdelka

Nota eteričnega olja

Vonj

,

40 na zalogi

-
+

OPIS PRODUKTA

Eterično olje ingver, 5 ml

Proizvajalec: Biopark Cosmetics

Namen uporabe: Za odišavljanje prostorov s pomočjo izparilnika.

Opis in uporaba: Pridobljeno s parno destilacijo korenin ingverja. Je bledo rumene do rumene barve in ima značilen pikanten vonj, ki deluje toplo, nekoliko lesen in z zemeljskim podtonom. Kot začimba se ingver uporablja že tisoče let ker zelo ugodno vpliva na celoten prebavni trakt, uporabljajo ga tudi za pomoč pri vnetjih v telesu, težavah z menstruacijo ali dihali. V aromaterapiji njegov vonj vliva pogum in samozavest, pomaga proti slabosti, kot dodatek masažnemu olju pa pomaga olajšati bolečine v sklepih in mišicah.

Olja, s katerimi ga lahko mešamo: Bergamotka, cedra, nageljnove žbice, koriander, evkaliptus, bosvelija, pelargonija, grenivka, jasmin, brin, limona, limeta, mandarina, neroli, pomaranča, pačuli, vrtnica, sandalovina, ylang ylang.

Zanimivosti: Ingver je trajnica, ki zraste do enega metra visoko, uporabljamo pa njegovo korenino, ki se razvije v značilne gomoljaste odebelitve, s katerimi ga lahko razmnožujemo. Tradicionalno se uporablja tudi kot afrodiziak in proti občutkom tesnobe in depresije. Izvira iz Indije in se tam ter na Kitajskem uporablja že skoraj 5000 let. Razširil se je po Aziji in Evropi in imel v srednjeveških časih izredno visoko ceno. Je prva orientalska začimba, ki se je začela gojiti v Ameriki in se nato uvažala v Evropo.

Opozorila: Pred uporabo natančno preberite etiketo in upoštevajte navodila za uporabo! Samo za zunanjo uporabo, ni za uživanje. Na kožo ne nanašajte nerazredčenega. Lahko povzroči preobčutljivost kože pri nekaterih ljudeh.

Sestava: Zingiber officinale root oil.

 • Vegan – Ne vsebuje sestavin živalskega izvora

Embalaža: Eterična olja Biopark Cosmetics so v posebnem črno vijoličnem steklu (Violet glass), ki jih izjemno ščiti pred vstopom dnevne svetlobe, česar druga stekla temne barve ne zmorejo. Rastline svetlobo potrebujejo za rast in razvoj – ko pa dosežejo zrelost, se na svetlobi prične proces razkrajanja. Zato je za izdelke vrhunske kvalitete pomembna tudi vrhunska embalaža. Naše embalaže prepuščajo izključno vijolično svetlobo, ki jo rastlinska eterična olja v notranjosti potrebujejo, da ostajajo enake kvalitete na dolgi rok in ohranijo vso svojo bio energijo.[vc_custom_heading heading_semantic=”h5″ text_size=”h6″ text_space=”fontspace-641417″ text_weight=”900″ text_transform=”uppercase”]Zakonska opozorila:[/vc_custom_heading]Označevanje snovi: Skladno z Uredbo (EC) št. 1272/2008 (CLP)

Piktogram:

Opozorilna beseda: NEVARNO

Stavki o nevarnosti:

 • H304 Lahko je usodno pri zaužitju in vstopu v dihalne poti
 • H317 Lahko povzroči alergijski odziv kože.
 • H411 Zelo strupeno za vodne organizme, z dolgotrajnimi učinki.

Previdnostni stavki:​

 • P301+P310 PRI ZAUŽITJU: takoj pokličite CENTER ZA ZASTRUPITVE ali zdravnika.
 • P331 Ne izzvati bruhanja.
 • P102 Hraniti zunaj dosega otrok.
 • P262 Preprečiti stik z očmi, kožo ali oblačili.
 • P273 Preprečiti sproščanje v okolje.
 • P280 Nositi zaščitne rokavice/zaščitno obleko/zaščito za oči/zaščito za obraz.
 • P501 Odstraniti vsebino/posodo v skladu z veljavnimi predpisi.

SORODNI PRODUKTI

54,90 

32 na zalogi

-
+

5,90 

1 na zalogi

94,90 

18 na zalogi

-
+

4,60 

80 na zalogi

-
+