Imate vprašanje? Pokličite nas na +386 30 919 555 vsak delavnik med 9 in 16 uro ali, nam pišite na info@biopark.si
BREZPLAČNA DOSTAVA nad 30 €
BREZPLAČNA DOSTAVA nad 30 €
BREZPLAČNA DOSTAVA nad 30 €
Search
Close this search box.
list ico

Biopark, Eterično olje benzoin, 10 ml

Drevo benzoin je doma iz Jave, Sumatre in Tajske, zraste pa do 8 metrov visoko. V deblo vrežejo enakomerne zareze, nakar iz njega priteče sivkast mleček. Na zraku se posuši in strdi, nato ga poberejo z dreves. Benzoin je eno klasičnih sestavin za kadila, v starih civilizacijah so ga uporabljali za zaplinjevanje. Pogosto so ga tudi uporabljali pri težavah z dihali.

4,90 

68 na zalogi

-
+
KATEGORIJE: ,
Vrsta izdelka

Nota eteričnega olja

Vonj

, ,

68 na zalogi

-
+

OPIS PRODUKTA

Eterično olje benzoina, 10 ml.

Proizvajalec: Biopark Cosmetics

Poreklo: Indija.

Namen uporabe: Za odišavljanje prostorov s pomočjo izparilnika.

Opis in uporaba: Pridobljeno iz smole benzoina z ekstrakcijo in je zlato rjave barve. Ima topel in sladek vonj, ki spominja na vanilijo. Eterično olje benzoina je zelo gosto, saj gre za naravno dišečo smolo. Zato se namenoma nahaja v steklenički brez kapalke, saj vsebina ne bi iztekla skozi tako majhno odprtino.

Olje oz. smolo pridobite iz stekleničke tako, da vanjo vtaknete leseno palčko ali zobotrebec in izvlečete želeno količino.

Deluje proti vnetju, proti depresiji, proti neprijetnim vonjem, proti težavam s plini, pomirja, pomaga pri izkašljevanju in površinskih ranah. Uporabljamo ga lahko kot pomoč pri bronhitisu, kašlju, prehladu, aknah ali ekcemih, psoriazi, revmatizmu, artritisu, brazgotinah, prekrvavitvi, stresu in mišičnih bolečinah.

Olja, s katerimi ga lahko mešamo: bergamotka, koriander, bosvelija, brin, sivka, limona, mirta, pomaranča, vrtnica, sandalovina.

Zanimivosti: Drevo benzoin je doma iz Jave, Sumatre in Tajske, zraste pa do 8 metrov visoko. V deblo vrežejo enakomerne zareze, nakar iz njega priteče sivkast mleček. Na zraku se posuši in strdi, nato ga poberejo z dreves. Benzoin je eno klasičnih sestavin za kadila, v starih civilizacijah so ga uporabljali za zaplinjevanje. Pogosto so ga tudi uporabljali pri težavah z dihali.

Opozorila: Pred uporabo natančno preberite etiketo in upoštevajte navodila za uporabo! Samo za zunanjo uporabo, ni za uživanje. Na kožo ne nanašajte nerazredčenega. Ni toksično ali dražeče.

Sestava: Styrax Benzoin.

  • Vegan – Ne vsebuje sestavin živalskega izvora

Embalaža: Eterična olja Biopark Cosmetics so v posebnem črno vijoličnem steklu (Violet glass), ki jih izjemno ščiti pred vstopom dnevne svetlobe, česar druga stekla temne barve ne zmorejo. Rastline svetlobo potrebujejo za rast in razvoj – ko pa dosežejo zrelost, se na svetlobi prične proces razkrajanja. Zato je za izdelke vrhunske kvalitete pomembna tudi vrhunska embalaža. Naše embalaže prepuščajo izključno vijolično svetlobo, ki jo rastlinska eterična olja v notranjosti potrebujejo, da ostajajo enake kvalitete na dolgi rok in ohranijo vso svojo bio energijo.[vc_custom_heading heading_semantic=”h5″ text_size=”h6″ text_space=”fontspace-641417″ text_weight=”900″ text_transform=”uppercase”]Zakonska opozorila:[/vc_custom_heading]Označevanje snovi: Skladno z Uredbo (EC) št. 1272/2008 (CLP)

Piktogram:

Opozorilna beseda: POZOR!

Stavki o nevarnosti:

  • H317 Lahko povzroči alergijski odziv kože.

Previdnostni stavki:

  • P261 Preprečiti vdihavanje prahu/dima/plina/meglice/hlapov/razpršila.
  • P272 Kontaminirana delovna oblačila niso dovoljena zunaj delovnega mesta.
  • P280 Nositi zaščitne rokavice/zaščitno obleko/zaščito za oči/ zaščito za obraz.
  • P302+P352 PRI STIKU S KOŽO: Umiti z veliko vode.
  • P333 + P313 Če nastopi draženje kože ali se pojavi izpuščaj: poiščite zdravniškopomoč/oskrbo.
  • P501 Odstraniti vsebino/posodo v skladu z nacionalnimi predpisi.

Dodatni stavki o nevarnosti:

  • Ni dodatnih stavkov o nevarnosti.

SORODNI PRODUKTI

54,90 

34 na zalogi

-
+

5,90 

2 na zalogi

-
+

94,90 

23 na zalogi

-
+

4,60 

47 na zalogi

-
+