Imate vprašanje? Pokličite nas na +386 30 919 555 vsak delavnik med 9 in 16 uro ali, nam pišite na info@biopark.si
BREZPLAČNA DOSTAVA nad 30 €
BREZPLAČNA DOSTAVA nad 30 €
BREZPLAČNA DOSTAVA nad 30 €
Search
Close this search box.
list ico

Biopark, Eterično olje žajbelj, 10 ml

Žajbelj je trajnica, zimzelen grmiček, ki najbolje uspeva v Sredozemlju. Ima podolgovate, zašiljene sivo zelene liste in vijolične cvetove. Latinsko ime izhaja iz besede “Salvere”, kar pomeni rešiti, njegovo drugo ime je tudi “rastlina, ki reši in zdravi”. Stoletja ga že pridelujejo za uporabo v kuhinji in kot domače zdravilo. Arabci so ga uporabljali za čiščenje zob. V zgodovinskih časih so ga uporabljali za ohranjanje hrane, da se ni pokvarila.

5,90 

40 na zalogi

-
+
KATEGORIJE: ,
Vrsta izdelka

Nota eteričnega olja

Vonj

, ,

40 na zalogi

-
+

OPIS PRODUKTA

Eterično olje žajbelj, 10 ml

Proizvajalec: Biopark Cosmetics

Poreklo: Indija

Opis in uporaba: Pridobljeno s parno destilacijo listov žajblja. je bledo rumeno zelene barve in ima močan, zeliščen, pikanten vonj, včasih z noto kafre. Pogosto se ga dodaja v mila, parfume in druge kozmetične izdelke zaradi svojega vonja. Deluje antioksidantno, zato je pomemben dodatek izdelkov za pomoč pri povešeni koži ali gubah. Lahko pomaga tudi pri strijah, brazgotinah in težavah, kot so dermatitis ali herpes. Žajbelj je dober za lase in lasišče, dodamo ga lahko šamponom, balzamom in tonikom za lasišče, še posebej pri redkih ali sivih laseh ter pri pretirano mastnih laseh. Včasih so ga tudi uporabljali za manjše rane ali praske, kot pomoč pri preprečevanju draženja in vnetij. Čaj iz žajbljevih listov je znano pomagalo pri vnetem grlu.

Olja, s katerimi ga lahko mešamo: Muškatna kadulja, pelargonija, ingver, sivka, pomaranča, vetiver, neroli, rožmarin in čajevec.

Zanimivosti: Žajbelj je trajnica, zimzelen grmiček, ki najbolje uspeva v Sredozemlju. Ima podolgovate, zašiljene sivo zelene liste in vijolične cvetove. Latinsko ime izhaja iz besede “Salvere”, kar pomeni rešiti, njegovo drugo ime je tudi “rastlina, ki reši in zdravi”. Stoletja ga že pridelujejo za uporabo v kuhinji in kot domače zdravilo. Arabci so ga uporabljali za čiščenje zob. V zgodovinskih časih so ga uporabljali za ohranjanje hrane, da se ni pokvarila.

Opozorila: Pred uporabo natančno preberite etiketo in upoštevajte navodila za uporabo! Samo za zunanjo uporabo, ni za uživanje. Na kožo ne nanašajte nerazredčenega. Odsvetujemo uporabo v času nosečnosti.

Sestava:  Salvia Officinalis

 • Vegan – Ne vsebuje sestavin živalskega izvora

Ekološki certifikat:

Embalaža: Eterična olja Biopark Cosmetics so v posebnem črno vijoličnem steklu (Violet glass), ki jih izjemno ščiti pred vstopom dnevne svetlobe, česar druga stekla temne barve ne zmorejo. Rastline svetlobo potrebujejo za rast in razvoj – ko pa dosežejo zrelost, se na svetlobi prične proces razkrajanja. Zato je za izdelke vrhunske kvalitete pomembna tudi vrhunska embalaža. Naše embalaže prepuščajo izključno vijolično svetlobo, ki jo rastlinska eterična olja v notranjosti potrebujejo, da ostajajo enake kvalitete na dolgi rok in ohranijo vso svojo bio energijo.[vc_custom_heading heading_semantic=”h5″ text_size=”h6″ text_space=”fontspace-641417″ text_weight=”900″ text_transform=”uppercase”]Zakonska opozorila:[/vc_custom_heading]Označevanje snovi: Skladno z Uredbo (EC) št. 1272/2008 (CLP)

Piktogram:

Opozorilna beseda: NEVARNO

Stavki o nevarnosti:

 • H226 Vnetljiva tekočina in hlapi.
 • H304 Pri zaužitju in vstopu v dihalne poti je lahko smrtno.
 • H315 Povzroča draženje kože.
 • H317 Lahko povzroči alergijski odziv kože.
 • H371 Lahko škoduje organom.
 • H412 Škodljivo za vodne organizme, z dolgotrajnimi učinki.

Previdnostni stavki:

 • P210 Hraniti ločeno od vročine, vročih površin, isker, odprtega ognja in drugih virov vžiga. Kajenje prepovedano.
 • P261 Preprečiti vdihavanje prahu/dima/plina/meglice/hlapov/razpršila.
 • P273 Preprečiti sproščanje v okolje.
 • P280 Nositi zaščitne rokavice/zaščitno obleko/zaščito za oči/zaščito za obraz.
 • P302+P352 PRI STIKU S KOŽO: Umiti z veliko vode.
 • P501 Odstraniti vsebino/posodo v skladu z nacionalnimi predpisi.

Dodatni stavki o nevarnosti:

 • Ni dodatnih stavkov o nevarnosti.

SORODNI PRODUKTI

54,90 

27 na zalogi

-
+

94,90 

11 na zalogi

-
+

4,60 

80 na zalogi

-
+